Woning kopen Nieuwerkerk aan den IJssel

Alles weten over woning kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 18.566 woningen (67,6% koopwoning, 31,9% huurwoningen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €429.943. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in Nieuwerkerk aan den IJssel, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €289.000, de basis verkoopprijs is €429.943.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteZuidplas
PlaatsNieuwerkerk aan den IJssel
Postcode2910
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)43.885
Aantal huishoudens17.847
Aantal huishoudens met kinderen7.409
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen18.566
Aantal koopwoningen14.583
Aantal huurwoningen3.983
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.943
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuwerkerk aan den IJssel februari 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Ammerstol of Bergambacht.

woning-te-koop-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Aanbod appartement kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas & 2240 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nieuwerkerk aan den IJssel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en daarbij 3050 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Nieuwerkerk aan den IJssel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3200 kWh stroom en 1240 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nieuwerkerk aan den IJssel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh stroom en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 elektra (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nieuwerkerk aan den IJssel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuwerkerk aan den IJssel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Nieuwerkerk aan den IJssel helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €3.150. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwerkerk aan den IJssel

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nieuwerkerk aan den IJssel en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel kopen?

In en rondom de gemeente Zuidplas zijn er ruim 18.566 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 14.583 (67,6%) koophuizen en 3.983 (31,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €289.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €429.943. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwerkerk aan den IJssel. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Een woonobject in Zuidplas gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1130 m3 gas en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 m3 per jaar aan gas en 2240 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 4270 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nieuwerkerk aan den IJssel passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 43.885 personen die we kunnen onderverdelen in 17.847 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.788 eenpersoonshuishoudens, 5.650 huishoudens zonder kinderen en 7.409 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,43 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuwerkerk aan den IJssel?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuwerkerk aan den IJssel laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zuidplas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2761, 2910, 2911, 2912, 2913, 2914.

Plaats een reactie