Woning kopen Nieuw-Lekkerland

Jouw ideale woning kopen in Nieuw-Lekkerland? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij is er vlakbij een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 17.340 huizen (68,9% koophuis, 30,6% huur). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €373.551. Op deze informatieve website bekijk je het recente woningaanbod in Nieuw-Lekkerland, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €373.551.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsNieuw-Lekkerland
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuw-Lekkerland mei 2024

Onderstaand bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Streefkerk, Kinderdijk, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

woning-te-koop-nieuw-lekkerland

Eigen appartement kopen in Nieuw-Lekkerland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuw-Lekkerland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1000 kuub gas + 2680 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Nieuw-Lekkerland is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektra en 1190 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuw-Lekkerland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 kWh elektra & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4100 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Lekkerland

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Nieuw-Lekkerland zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuw-Lekkerland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Nieuw-Lekkerland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Nieuw-Lekkerland geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €3.050. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw-Lekkerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Lekkerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuw-Lekkerland

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuw-Lekkerland en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Nieuw-Lekkerland kopen?

In de buurt van de gemeente Molenlanden bestaan er circa 17.340 huizen. Dit zijn 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Lekkerland. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nieuw-Lekkerland?

Een woonhuis in Molenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3090 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 aan gas en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4100 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Nieuw-Lekkerland passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuw-Lekkerland?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 43.909 inwoners in 16.795 gezinnen. Het betreft 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,59 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nieuw-Lekkerland?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuw-Lekkerland zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 2957.

Plaats een reactie