Woning kopen Krimpen aan de Lek

Snel een woning kopen in Krimpen aan de Lek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.944 woningen (65,9% koop, 34% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €386.435. Op deze informatieve website vind je het beschikbare woningaanbod in Krimpen aan de Lek, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde huizenprijs is €386.435.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsKrimpen aan de Lek
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Krimpen aan de Lek mei 2024

Hieronder vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als energieprestaties of parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Ouderkerk aan den IJssel, Lekkerkerk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven & Ammerstol.

woning-te-koop-krimpen-aan-de-lek

Appartement kopen in Krimpen aan de Lek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas & 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Krimpen aan de Lek

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en tevens 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Krimpen aan de Lek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh stroom & 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Krimpen aan de Lek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektra en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4110 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Krimpen aan de Lek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Krimpen aan de Lek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Krimpen aan de Lek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Krimpen aan de Lek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Krimpen aan de Lek geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.100. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Krimpen aan de Lek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krimpen aan de Lek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Krimpen aan de Lek

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Krimpen aan de Lek en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Krimpen aan de Lek kopen?

In de gemeente Krimpenerwaard vinden we circa 23.944 woonhuizen. Het gaat om 19.265 (65,9%) koophuizen en 4.679 (34%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €273.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.435. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krimpen aan de Lek. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Krimpen aan de Lek?

Een huishouden in Krimpenerwaard verbruikt qua energie gem. zo’n 1230 m3 gas en 2930 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4110 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Krimpen aan de Lek passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Krimpen aan de Lek?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 56.319 inwoners in 23.726 gezinnen. Het betreft 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Krimpen aan de Lek?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Krimpen aan de Lek laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2930, 2931.

Plaats een reactie