Woning kopen Aarle-Rixtel

Jouw aanstaande woning kopen in Aarle-Rixtel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.793 woningen (69,4% koop, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €419.784. Op deze informatieve website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Aarle-Rixtel, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €419.784.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLaarbeek
PlaatsAarle-Rixtel
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)22.523
Aantal huishoudens9.492
Aantal huishoudens met kinderen3.505
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen9.793
Aantal koopwoningen8.600
Aantal huurwoningen1.193
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.784
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Aarle-Rixtel juni 2024

In deze lijst maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Lieshout, Mariahout, Mierlo, Heusden & Ommel.

woning-te-koop-aarle-rixtel

Studio of appartement kopen in Aarle-Rixtel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas + 2170 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Aarle-Rixtel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2820 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Aarle-Rixtel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Aarle-Rixtel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3340 kWh elektra + 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektra (kWh) + 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Aarle-Rixtel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Aarle-Rixtel zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Aarle-Rixtel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Aarle-Rixtel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Aarle-Rixtel helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.600. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Aarle-Rixtel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aarle-Rixtel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Aarle-Rixtel

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Aarle-Rixtel en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Aarle-Rixtel kopen?

In de buurt van de gemeente Laarbeek bestaan er circa 9.793 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 8.600 (69,4%) koopwoningen en 1.193 (30,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 155 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €294.000 en de gem. marktprijs is €419.784. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Aarle-Rixtel. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Aarle-Rixtel?

Een woning in Laarbeek verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub aardgas en 3300 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2170 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 4370 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Aarle-Rixtel passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Aarle-Rixtel?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 22.523 inwoners in 9.492 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.675 eenpersoonshuishoudens, 3.312 gezinnen zonder kinderen en 3.505 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Aarle-Rixtel?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Aarle-Rixtel zetten. Neem contact op met de gemeente (www.laarbeek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5735.

Plaats een reactie