Woning kopen Mierlo

Ga je een woning kopen in Mierlo? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 18.078 huizen (65,8% koop, 34,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €371.329. Op deze website check je het nieuwe woningaanbod in Mierlo, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €278.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €371.329.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
PlaatsMierlo
Postcode5731
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)39.726
Aantal huishoudens17.747
Aantal huishoudens met kinderen6.161
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.078
Aantal koopwoningen14.243
Aantal huurwoningen3.835
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.329
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Mierlo juni 2024

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Aarle-Rixtel, Lieshout, Heusden, Ommel & Lierop.

woning-te-koop-mierlo

Eigen appartement kopen in Mierlo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en daarbij 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Mierlo

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1140 kuub gas en +/- 2900 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Mierlo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Mierlo

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3470 kWh elektriciteit & 1540 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4350 stroom (kWh) + 2090 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Mierlo

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Mierlo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Mierlo

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Mierlo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Mierlo geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €3.050. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mierlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mierlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Mierlo

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Mierlo en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Mierlo kopen?

In de buurt van de gemeente Geldrop-Mierlo zijn er 18.078 woningen. Het gaat daarbij om 14.243 (65,8%) koopwoningen en 3.835 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €278.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.329. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mierlo. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Mierlo?

Een woning in Geldrop-Mierlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1260 m3 gas voor verwarming en warm water en 2950 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 1880 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2090 kuub gas en 4350 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Mierlo passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Mierlo?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 39.726 personen in 17.747 verschillende huishoudens. Er wonen 5.852 eenpersoonshuishoudens, 5.734 gezinnen zonder kinderen en 6.161 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Mierlo?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Mierlo laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.geldrop-mierlo.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5730, 5731.

Plaats een reactie