Woning kopen Heusden

Jouw ideale woning kopen in Heusden? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 7.069 woningen (71% koop, 28,9% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €379.682. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Heusden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is €379.682.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAsten
PlaatsHeusden
Postcode5725
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)16.721
Aantal huishoudens7.159
Aantal huishoudens met kinderen2.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.069
Aantal koopwoningen6.045
Aantal huurwoningen1.024
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.682
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Heusden juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Mierlo, Aarle-Rixtel, Ommel, Lierop of Nuenen.

woning-te-koop-heusden

Appartement kopen in Heusden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 730 m3 gas en gem. 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Heusden

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2940 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Heusden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3100 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heusden

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3530 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4560 elektriciteit (kWh) & 2030 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Heusden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heusden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Heusden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Heusden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Heusden helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.900. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Heusden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heusden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heusden

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Heusden en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Heusden kopen?

In deze gemeente Asten vind je ongeveer 7.069 woningen. De verdeling is als volgt: 6.045 (71%) koophuizen en 1.024 (28,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €379.682. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heusden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heusden?

Een woonhuis in Asten gebruikt gemiddeld 1400 kuub gas p/jaar en 3400 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (730 m3 aan gas en 2120 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2030 m3 aan gas en 4560 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Heusden passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Heusden?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 16.721 inwoners in 7.159 verschillende huishoudens. Het betreft 2.303 eenpersoonshuishoudens, 2.330 families zonder kinderen en 2.526 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heusden?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heusden realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.asten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5725.

Plaats een reactie