Woning kopen Ommel

Jouw aanstaande woning kopen in Ommel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 7.069 woningen (71% koopwoning, 28,9% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.682. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Ommel, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is €379.682.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAsten
PlaatsOmmel
Postcode5724
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)16.721
Aantal huishoudens7.159
Aantal huishoudens met kinderen2.526
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.069
Aantal koopwoningen6.045
Aantal huurwoningen1.024
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.682
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Ommel juli 2024

Onderstaand bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Heusden, Mierlo, Lierop, Nuenen of Geldrop.

woning-te-koop-ommel

Eigen appartement kopen in Ommel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 730 m3 gas en 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ommel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2940 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Ommel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3100 kWh stroom & 1280 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ommel

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3530 kWh stroom + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4560 stroom (kWh) & 2030 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Ommel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Ommel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ommel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Ommel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Ommel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.950. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ommel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ommel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Ommel

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ommel en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Ommel kopen?

In de buurt van de gemeente Asten bestaan er circa 7.069 woningen. Het gaat daarbij om 6.045 (71%) koopwoningen en 1.024 (28,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 162 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €379.682. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ommel. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ommel?

Een woonhuis in Asten gebruikt gemiddeld 1400 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 kuub aardgas en 2120 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2030 m3 per jaar aan gas en 4560 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Ommel passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ommel?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 16.721 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.159 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.303 eenpersoonshuishoudens, 2.330 huishoudens zonder kinderen en 2.526 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ommel?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ommel zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.asten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5724.

Plaats een reactie