Woning kopen Laarbeek

Jouw aanstaande woning kopen in Laarbeek? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 9.793 woningen (69,4% koophuis, 30,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €419.784. Op dit huizenportaal check je het woningaanbod in Laarbeek, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €419.784.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0499 (+31499)
Inwoners (gemeente)22.523
Aantal huishoudens9.492
Aantal huishoudens met kinderen3.505
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen9.793
Aantal koopwoningen8.600
Aantal huurwoningen1.193
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.784
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Laarbeek juni 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Deurne, Venray, Asten, Someren en Helmond.

woning-te-koop-laarbeek

Aanbod appartement kopen in Laarbeek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en +/- 2170 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Laarbeek

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2820 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Laarbeek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektra + 1220 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Laarbeek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3340 kWh elektra en 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4370 stroom (kWh) & 1950 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Laarbeek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Laarbeek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Laarbeek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Laarbeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Laarbeek helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 & €3.000. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Laarbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Laarbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Laarbeek

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Laarbeek en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Laarbeek kopen?

In de gemeente Laarbeek vind je ongeveer 9.793 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.600 (69,4%) koophuizen en 1.193 (30,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 155 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €419.784. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Laarbeek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Laarbeek?

Een woonhuis in Laarbeek kent een gem. verbruik van 1360 m3 per jaar aan gas en 3300 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas en 2170 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1950 kuub gas p/jaar en 4370 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Laarbeek passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Laarbeek?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 22.523 personen in 9.492 gezinnen. Het gaat om 2.675 eenpersoonshuishoudens, 3.312 huishoudens zonder kinderen en 3.505 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Laarbeek?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Laarbeek plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.laarbeek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5738.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie