Woning kopen Beers

Plannen om een woning te kopen in Beers? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €326.136. Op Woningassistent.nl check je het actuele woningaanbod in Beers, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsBeers
Postcode5437
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Beers april 2024

In deze lijst tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Gassel, Linden, Sint Agatha, Vianen & Katwijk.

woning-te-koop-beers

Aanbod appartement kopen in Beers

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en +/- 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Beers

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas + 2780 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Beers is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Beers

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Beers

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Beers Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Beers

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Beers en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Beers geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 en €2.800. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beers.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beers. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Beers

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beers en net daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beers kopen?

In deze gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woningen. Dit zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beers. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Beers?

Een huis in Land van Cuijk verbruikt gemiddeld 1260 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2980 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas en 4260 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Beers passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beers?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.130 inwoners in 11.024 huishoudens. Dit zijn 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Beers?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Beers zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5437.

Plaats een reactie