Woning kopen Gassel

Plannen om een woning te kopen in Gassel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt vind je diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op Woningassistent.nl bieden wij het beschikbare woningaanbod in Gassel, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsGassel
Postcode5438
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Gassel april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Linden, Oeffelt, Beers, Sint Agatha of Vianen.

woning-te-koop-gassel

Studio of appartement kopen in Gassel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Gassel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 – 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas & 2780 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Gassel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gassel

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh stroom en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Gassel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gassel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Gassel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Gassel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Gassel helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €2.900. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Gassel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gassel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Gassel

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Gassel en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Gassel kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonobjecten. Er zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en de gem. marktprijs is €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gassel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Gassel?

Een huis in Land van Cuijk gebruikt gemiddeld 1260 kuub aardgas en 2980 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas en 1910 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4260 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Gassel passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Gassel?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 25.130 personen die we kunnen onderverdelen in 11.024 huishoudens. Dit zijn 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gassel?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Gassel bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5438.

Plaats een reactie