Woning kopen Sint Agatha

Wil je een woning kopen in Sint Agatha? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Sint Agatha, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde huizenprijs is €326.136.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsSint Agatha
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Sint Agatha juli 2024

In ons overzicht vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Beers, Gassel, Vianen, Katwijk & Cuijk.

woning-te-koop-sint-agatha

Appartementen te koop Sint Agatha

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en daarbij 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sint Agatha

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en tevens 2780 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Sint Agatha is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sint Agatha

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Sint Agatha

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sint Agatha zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Sint Agatha

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Sint Agatha en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Sint Agatha helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.550. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Sint Agatha.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Agatha. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sint Agatha

Recent (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Sint Agatha en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Sint Agatha kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 woningen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Agatha. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sint Agatha?

Een woonobject in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas p/jaar en 1910 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1940 m3 gas en 4260 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Sint Agatha passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Sint Agatha?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende gezinnen. Het betreft 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sint Agatha?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sint Agatha zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5435.

Plaats een reactie