Woning kopen Linden

Een woning kopen in Linden? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 woningen (62,9% koophuis, 36,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.136. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Linden, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde huizenprijs is €326.136.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsLinden
Postcode5439
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Linden juli 2024

Bijgaand tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Oeffelt, Haps, Gassel, Beers en Sint Agatha.

woning-te-koop-linden

Eigen appartement kopen in Linden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas + 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Linden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas + 2780 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Linden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektra en 1260 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Linden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Linden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Linden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Linden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Linden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Linden geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.600. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Linden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Linden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Linden

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Linden en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Linden kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk vinden we circa 11.335 woningen. Het gaat om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Linden. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Linden?

Een woonhuis in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2980 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas p/jaar en 1910 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Linden passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Linden?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 25.130 personen die we kunnen onderverdelen in 11.024 gezinnen. Hier wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Linden?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Linden zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5439.

Plaats een reactie