Woning kopen Vianen

Ga je een woning kopen in Vianen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €326.136. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Vianen, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €326.136.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsVianen
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Vianen juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Sint Agatha, Beers, Katwijk, Cuijk & Venhorst.

woning-te-koop-vianen

Appartement kopen in Vianen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en +/- 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Vianen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas + 2780 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Vianen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh stroom en 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Vianen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Vianen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vianen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Vianen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Vianen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Vianen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.200. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Vianen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vianen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Vianen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vianen en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Vianen kopen?

In deze gemeente Land van Cuijk bestaan er circa 11.335 huizen. We maken onderscheid tussen 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vianen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vianen?

Een woonobject in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 aan gas en 2980 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub gas p/jaar en 1910 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4260 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Vianen passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Vianen?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners in 11.024 huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vianen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vianen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5434.

Plaats een reactie