Woning kopen Land van Cuijk

Jouw aanstaande woning kopen in Land van Cuijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op deze website ontdek je het woningaanbod in Land van Cuijk, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Land van Cuijk mei 2024

Bijgaand blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energielabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Meierijstad, Veldhoven, Boekel, Gemert-Bakel & Maashorst.

woning-te-koop-land-van-cuijk

Studio of appartement kopen in Land van Cuijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en +/- 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Land van Cuijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas + 2780 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Land van Cuijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Land van Cuijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Land van Cuijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Land van Cuijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Land van Cuijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Land van Cuijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Land van Cuijk helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.750. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Land van Cuijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Land van Cuijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Land van Cuijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Land van Cuijk en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Land van Cuijk kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woonhuizen. Er zijn 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Land van Cuijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Land van Cuijk?

Een huishouden in Land van Cuijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1260 kuub gas p/jaar en 2980 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 aan gas en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 4260 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Land van Cuijk passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Land van Cuijk?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 25.130 personen in 11.024 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Land van Cuijk?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Land van Cuijk zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5455.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie