Woning kopen Beugen

Jouw aanstaande woning kopen in Beugen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €326.136. Op dit huizenportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Beugen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsBeugen
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Beugen juni 2024

Bijgaand bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Sambeek, Oploo, Boxmeer, Vortum-Mullem en Groeningen.

woning-te-koop-beugen

Studio of appartement kopen in Beugen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Beugen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en 2780 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Beugen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh elektra + 1260 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Beugen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Beugen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Beugen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Beugen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Beugen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Beugen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €3.150. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beugen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beugen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Beugen

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Beugen en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Beugen kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woningen. Er zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beugen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beugen?

Een woonobject in Land van Cuijk verbruikt gemiddeld 1260 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2980 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas en 1910 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1940 kuub gas p/jaar en 4260 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Beugen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Beugen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 25.130 personen die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Beugen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Beugen bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5835.

Plaats een reactie