Woning kopen Boxmeer

Plannen om een woning te kopen in Boxmeer? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Boxmeer, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Boxmeer juni 2024

In onderstaande weergave bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Beugen, Sambeek, Vortum-Mullem, Groeningen en Overloon.

woning-te-koop-boxmeer

Een appartement kopen in Boxmeer

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en 1910 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Boxmeer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en 2780 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Boxmeer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Boxmeer

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Boxmeer

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Boxmeer Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Boxmeer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Boxmeer en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Boxmeer geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 & €2.500. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Boxmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boxmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Boxmeer

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Boxmeer en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Boxmeer kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en de gem. verkoopprijs is €326.136. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boxmeer. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Boxmeer?

Een woonobject in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 aan gas en 2980 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 per jaar aan gas en 1910 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas en 4260 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Boxmeer passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Boxmeer?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende huishoudens. Het betreft 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Boxmeer?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Boxmeer laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5830, 5831.

Plaats een reactie