Woning kopen Vortum-Mullem

Ga je een woning kopen in Vortum-Mullem? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op Woningassistent.nl bekijk je het nieuwe woningaanbod in Vortum-Mullem, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsVortum-Mullem
Postcode5827
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Vortum-Mullem juni 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals verwarming of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Boxmeer, Beugen, Groeningen, Overloon & Holthees.

woning-te-koop-vortum-mullem

Aanbod appartement kopen in Vortum-Mullem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en daarbij 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vortum-Mullem

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2780 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vortum-Mullem is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh stroom + 1260 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vortum-Mullem

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh stroom en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Vortum-Mullem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vortum-Mullem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Vortum-Mullem

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Vortum-Mullem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vortum-Mullem geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.950. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Vortum-Mullem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vortum-Mullem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vortum-Mullem

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vortum-Mullem en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Vortum-Mullem kopen?

In de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 huizen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vortum-Mullem. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vortum-Mullem?

Een woonobject in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 per jaar aan gas en 1910 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 4260 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Vortum-Mullem passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Vortum-Mullem?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners in 11.024 gezinnen. Dit zijn 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vortum-Mullem?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Vortum-Mullem bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5827.

Plaats een reactie