Woning kopen Groeningen

Jouw volgende woning kopen in Groeningen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt bestaan er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.136. Op dit huizenportaal ontdek je het laatste woningaanbod in Groeningen, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €326.136.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsGroeningen
Postcode5826
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Groeningen juni 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Vortum-Mullem, Boxmeer, Overloon, Holthees of Maashees.

woning-te-koop-groeningen

Studio of appartement kopen in Groeningen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Groeningen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Groeningen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Groeningen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Groeningen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Groeningen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Groeningen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Groeningen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Groeningen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 & €3.300. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Groeningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groeningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Groeningen

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Groeningen en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Groeningen kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 huizen. We maken onderscheid tussen 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groeningen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Groeningen?

Een huis in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2980 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 4260 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Groeningen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Groeningen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 25.130 personen in 11.024 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Groeningen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Groeningen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5821, 5826.

Plaats een reactie