Woning kopen Oploo

Plannen om een woning te kopen in Oploo? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €326.136. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Oploo, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsOploo
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Oploo april 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Westerbeek, Stevensbeek, Sambeek, Beugen & Boxmeer.

woning-te-koop-oploo

Appartement kopen in Oploo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en gem. 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis Oploo

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en daarbij 2780 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oploo is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Oploo

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Oploo

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oploo zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oploo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oploo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Oploo geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.050. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oploo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oploo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Oploo

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oploo en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Oploo kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 huizen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gem. marktprijs is €326.136. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oploo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oploo?

Een huis in Land van Cuijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1260 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2980 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub gas en 4260 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Oploo passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Oploo?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 25.130 inwoners in 11.024 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oploo?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oploo bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5840, 5841.

Plaats een reactie