Woning kopen Sambeek

Wil je een woning kopen in Sambeek? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op Woningassistent.nl blader je door het beschikbare woningaanbod in Sambeek, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €326.136.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, scholen, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsSambeek
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Sambeek april 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Oploo, Westerbeek, Beugen, Boxmeer & Vortum-Mullem.

woning-te-koop-sambeek

Studio of appartement kopen in Sambeek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en gem. 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Sambeek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en gem. 2780 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Sambeek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sambeek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Sambeek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Sambeek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Sambeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sambeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Sambeek helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €2.850. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Sambeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sambeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Sambeek

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sambeek en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sambeek kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 woonobjecten. Dit zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sambeek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Sambeek?

Een huis in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub aardgas en 1910 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub aardgas en 4260 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Sambeek passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Sambeek?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 25.130 personen die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende gezinnen. Er wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Sambeek?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sambeek bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5836.

Plaats een reactie