Woning kopen Overloon

Jouw volgende woning kopen in Overloon? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.136. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Overloon, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde prijs van een woning is €326.136.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsOverloon
Postcode5825
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Overloon juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen extra details als energieprestaties & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Groeningen, Vortum-Mullem, Holthees, Maashees of Vierlingsbeek.

woning-te-koop-overloon

Studio of appartement kopen in Overloon

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Overloon

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en daarbij 2780 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Overloon is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektra + 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Overloon

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Overloon

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Overloon Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Overloon

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Overloon en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Overloon geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €2.750. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Overloon.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overloon. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Overloon

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Overloon en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Overloon kopen?

In de gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonobjecten. Hierbij spreken we van 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000 en de gem. marktprijs is €326.136. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Overloon. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Overloon?

Een huis in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 aan gas en 2980 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas p/jaar en 1910 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas en 4260 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Overloon passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Overloon?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 25.130 personen in 11.024 huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Overloon?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Overloon bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5825.

Plaats een reactie