Woning kopen Oeffelt

Ga je een woning kopen in Oeffelt? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Oeffelt, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsOeffelt
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Oeffelt juni 2024

Bijgaand check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen relevante factoren als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Haps, Landhorst, Linden, Gassel en Beers.

woning-te-koop-oeffelt

Appartementen te koop Oeffelt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en gem. 1910 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Oeffelt

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en 2780 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oeffelt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektra + 1260 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oeffelt

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh stroom en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Oeffelt

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oeffelt zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Oeffelt

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oeffelt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Oeffelt geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.650. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Oeffelt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oeffelt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oeffelt

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oeffelt en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Oeffelt kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk vinden we circa 11.335 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oeffelt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oeffelt?

Een woonobject in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 m3 aan gas en 2980 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Oeffelt passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oeffelt?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 25.130 inwoners in 11.024 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oeffelt?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oeffelt bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5441.

Plaats een reactie