Woning kopen Langenboom

Jouw volgende woning kopen in Langenboom? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.136. Op deze pagina blader je door het nieuwe woningaanbod in Langenboom, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsLangenboom
Postcode5453
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Langenboom juni 2024

Met onze woningzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als energielabel of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Sint Hubert, Wilbertoord, Mill, Rijkevoort-De Walsert & Rijkevoort.

woning-te-koop-langenboom

Appartement kopen in Langenboom

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en gem. 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Langenboom

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Langenboom is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektra + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Langenboom

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Langenboom

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Langenboom Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Langenboom

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Langenboom en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Langenboom geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.650. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Langenboom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langenboom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Langenboom

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Langenboom en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Langenboom kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woonobjecten. Dit zijn 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langenboom. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Langenboom?

Een woning in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 aan gas en 2980 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4260 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Langenboom passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Langenboom?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 25.130 inwoners in 11.024 gezinnen. Hier wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Langenboom?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Langenboom realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5453.

Plaats een reactie