Woning kopen Wilbertoord

Jouw ideale woning kopen in Wilbertoord? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €326.136. Op Woningassistent.nl vind je het woningaanbod in Wilbertoord, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsWilbertoord
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Wilbertoord juni 2024

In deze lijst tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Veghel, Erp, Sint Hubert, Langenboom of Mill.

woning-te-koop-wilbertoord

Eigen appartement kopen in Wilbertoord

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en gem. 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wilbertoord

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Wilbertoord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektra & 1260 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wilbertoord

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wilbertoord

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wilbertoord Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Wilbertoord

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Wilbertoord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Wilbertoord geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 en €3.050. In de tabel hieronder vind je gegevens van financieel adviseurs in Wilbertoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilbertoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wilbertoord

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wilbertoord en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Wilbertoord kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 huizen. Er zijn 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilbertoord. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wilbertoord?

Een woonobject in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 kuub gas p/jaar en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 4260 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Wilbertoord passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wilbertoord?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 25.130 mensen in 11.024 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wilbertoord?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wilbertoord laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5455.

Plaats een reactie