Woning kopen Rijkevoort-De Walsert

Jouw volgende woning kopen in Rijkevoort-De Walsert? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 11.335 woningen (62,9% koop, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Rijkevoort-De Walsert, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsRijkevoort-De Walsert
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Rijkevoort-De Walsert april 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Mill, Langenboom, Rijkevoort, Wanroij of Landhorst.

woning-te-koop-rijkevoort-de-walsert

Een appartement kopen in Rijkevoort-De Walsert

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas + 1910 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Rijkevoort-De Walsert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas en 2780 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rijkevoort-De Walsert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rijkevoort-De Walsert

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Rijkevoort-De Walsert

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Rijkevoort-De Walsert Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Rijkevoort-De Walsert

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rijkevoort-De Walsert en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Rijkevoort-De Walsert geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €2.700. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Rijkevoort-De Walsert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijkevoort-De Walsert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Rijkevoort-De Walsert

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rijkevoort-De Walsert en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Rijkevoort-De Walsert kopen?

In de gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijkevoort-De Walsert. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rijkevoort-De Walsert?

Een woning in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 m3 aan gas en 2980 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Rijkevoort-De Walsert passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Rijkevoort-De Walsert?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rijkevoort-De Walsert?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijkevoort-De Walsert realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5449.

Plaats een reactie