Woning kopen Rijkevoort

Alles weten over woning kopen in Rijkevoort? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 woningen (62,9% koophuis, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.136. Op deze pagina check je het actuele woningaanbod in Rijkevoort, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsRijkevoort
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Rijkevoort juli 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Rijkevoort-De Walsert, Mill, Wanroij, Landhorst of Haps.

woning-te-koop-rijkevoort

Appartementen te koop Rijkevoort

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en tevens 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis Rijkevoort

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas & 2780 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Rijkevoort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rijkevoort

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Rijkevoort

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rijkevoort Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rijkevoort

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Rijkevoort en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rijkevoort geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Rijkevoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijkevoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rijkevoort

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Rijkevoort en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rijkevoort kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000 en de gem. verkoopprijs is €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijkevoort. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rijkevoort?

Een woonhuis in Land van Cuijk verbruikt gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Rijkevoort passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Rijkevoort?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Rijkevoort?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rijkevoort zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5447.

Plaats een reactie