Woning kopen Mill

Plannen om een woning te kopen in Mill? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 11.335 woningen (62,9% koopwoning, 36,8% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.136. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Mill, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsMill
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Mill april 2024

Onderstaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Langenboom, Sint Hubert, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort en Wanroij.

woning-te-koop-mill

Eigen appartement kopen in Mill

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Mill

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas & 2780 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Mill is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Mill

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4260 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Mill

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Mill Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Mill

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Mill en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Mill geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.800. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Mill.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mill. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Mill

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Mill en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Mill kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonhuizen. Er zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en de gem. verkoopprijs is €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mill. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Mill?

Een woning in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 kuub aardgas en 1910 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4260 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Mill passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Mill?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.130 mensen in 11.024 gezinnen. Het betreft 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Mill?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Mill realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5450, 5451.

Plaats een reactie