Woning kopen Sint Hubert

Wil je een woning kopen in Sint Hubert? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 11.335 woningen (62,9% koopwoning, 36,8% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.136. Op deze website blader je door het actuele woningaanbod in Sint Hubert, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsSint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Sint Hubert juni 2024

In ons overzicht check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Wilbertoord, Veghel, Langenboom, Mill & Rijkevoort-De Walsert.

woning-te-koop-sint-hubert

Aanbod appartement kopen in Sint Hubert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Sint Hubert

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2780 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Sint Hubert is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom en 1260 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sint Hubert

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint Hubert

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sint Hubert zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het bod, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Sint Hubert

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sint Hubert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Sint Hubert geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €3.300. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sint Hubert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Hubert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sint Hubert

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sint Hubert en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Sint Hubert kopen?

In en rondom de gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 huizen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Hubert. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sint Hubert?

Een woonhuis in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 aan gas en 2980 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 kuub aardgas en 1910 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas en 4260 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Sint Hubert passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Sint Hubert?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 25.130 inwoners in 11.024 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Sint Hubert?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Sint Hubert laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeente-mill.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5454.

Plaats een reactie