Woning kopen Haps

Van plan om een woning te kopen in Haps? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 woningen (62,9% koophuis, 36,8% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.136. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Haps, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €326.136.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsHaps
Postcode5443
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Haps juni 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Landhorst, Wanroij, Oeffelt, Linden & Gassel.

woning-te-koop-haps

Appartementen te koop Haps

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Haps

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas + 2780 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Haps is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2890 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Haps

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Haps

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Haps Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Haps

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Haps en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Haps geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.750. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Haps.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haps. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Haps

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haps en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Haps kopen?

In de gemeente Land van Cuijk vinden we circa 11.335 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haps. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Haps?

Een woonobject in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 kuub aardgas en 2980 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas en 1910 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 kuub gas p/jaar en 4260 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Haps passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Haps?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 25.130 mensen in 11.024 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Haps?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Haps laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5441, 5443.

Plaats een reactie