Woning kopen Wanroij

Van plan om een woning te kopen in Wanroij? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder tref je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €326.136. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Wanroij, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsWanroij
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Wanroij april 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen extra details als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Rijkevoort, Rijkevoort-De Walsert, Landhorst, Haps of Oeffelt.

woning-te-koop-wanroij

Studio of appartement kopen in Wanroij

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Wanroij

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en 2780 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Wanroij is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektra en 1260 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wanroij

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Wanroij

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wanroij Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Wanroij

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Wanroij en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wanroij geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 & €2.700. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Wanroij.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wanroij. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wanroij

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wanroij en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wanroij kopen?

In de gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 huizen. De verdeling is als volgt: 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wanroij. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wanroij?

Een woonobject in Land van Cuijk verbruikt gemiddeld 1260 kuub aardgas en 2980 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 aan gas en 1910 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 kuub gas en 4260 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Wanroij passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Wanroij?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 25.130 personen in 11.024 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wanroij?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wanroij realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5446.

Plaats een reactie