Woning kopen Landhorst

Jouw aanstaande woning kopen in Landhorst? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.335 woningen (62,9% koophuis, 36,8% huurhuis). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €326.136. Op deze informatieve website bekijk je het woningaanbod in Landhorst, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de basis verkoopprijs is €326.136.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsLandhorst
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Landhorst juni 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Wanroij, Rijkevoort, Haps, Oeffelt & Linden.

woning-te-koop-landhorst

Aanbod appartement kopen in Landhorst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas & 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Landhorst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas & 2780 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Landhorst is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh elektra & 1260 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Landhorst

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektra + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Landhorst

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Landhorst zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Landhorst

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Landhorst en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Landhorst geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.800. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Landhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Landhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Landhorst

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Landhorst en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Landhorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Land van Cuijk vinden we circa 11.335 woningen. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Landhorst. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Landhorst?

Een woning in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 kuub gas en 2980 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 aan gas en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 aan gas en 4260 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Landhorst passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Landhorst?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 25.130 personen in 11.024 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Landhorst?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Landhorst realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5445.

Plaats een reactie