Woning kopen Westerbeek

Snel een woning kopen in Westerbeek? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €326.136. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Westerbeek, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde woningprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsWesterbeek
Postcode5843
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Westerbeek juli 2024

In onderstaande weergave bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Selecteer op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Stevensbeek, Sint Anthonis, Oploo, Sambeek of Beugen.

woning-te-koop-westerbeek

Eigen appartement kopen in Westerbeek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Westerbeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas + 2780 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Westerbeek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektra + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Westerbeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh stroom + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Westerbeek

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Westerbeek Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Westerbeek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Westerbeek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Westerbeek geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.600. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Westerbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Westerbeek

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Westerbeek en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Westerbeek kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 huizen. Het gaat daarbij om 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en de gem. marktprijs is €326.136. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerbeek. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Westerbeek?

Een woonhuis in Land van Cuijk gebruikt gemiddeld 1260 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 4260 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Westerbeek passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Westerbeek?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 25.130 inwoners in 11.024 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westerbeek?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westerbeek realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5843.

Plaats een reactie