Woning kopen Stevensbeek

Ga je een woning kopen in Stevensbeek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.136. Op Woningassistent.nl bekijk je het beschikbare woningaanbod in Stevensbeek, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsStevensbeek
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Stevensbeek juni 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als zuinigheid of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Sint Anthonis, Ledeacker, Westerbeek, Oploo & Sambeek.

woning-te-koop-stevensbeek

Studio of appartement kopen in Stevensbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en gem. 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Stevensbeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Stevensbeek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stevensbeek

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Stevensbeek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Stevensbeek Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Stevensbeek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Stevensbeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Stevensbeek helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €3.250. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Stevensbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stevensbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stevensbeek

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Stevensbeek en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Stevensbeek kopen?

In de gemeente Land van Cuijk zijn er 11.335 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000 en de gem. marktprijs is €326.136. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stevensbeek. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Stevensbeek?

Een huishouden in Land van Cuijk gebruikt gemiddeld 1260 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (720 kuub gas p/jaar en 1910 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Stevensbeek passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Stevensbeek?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners in 11.024 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Stevensbeek?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Stevensbeek bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5844.

Plaats een reactie