Woning kopen Voerendaal

Snel een woning kopen in Voerendaal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 5.813 huizen (70,5% koop, 29,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €319.744. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Voerendaal, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is €319.744.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)12.475
Aantal huishoudens5.605
Aantal huishoudens met kinderen1.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen5.813
Aantal koopwoningen5.100
Aantal huurwoningen713
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.744
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Voerendaal mei 2024

Met onze woningzoeker check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Simpelveld, Landgraaf, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul & Vaals.

woning-te-koop-voerendaal

Aanbod appartement kopen in Voerendaal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en +/- 2000 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Voerendaal

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1230 kuub gas & 2830 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Voerendaal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh stroom en 1360 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Voerendaal

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3070 kWh stroom & 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 stroom (kWh) & 2070 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Voerendaal

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Voerendaal Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Voerendaal

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Voerendaal en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Voerendaal geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €3.300. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Voerendaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voerendaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Voerendaal

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Voerendaal en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Voerendaal kopen?

In de buurt van de gemeente Voerendaal zijn er ruim 5.813 woonobjecten. Dit zijn 5.100 (70,5%) koophuizen en 713 (29,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €319.744. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Voerendaal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Voerendaal?

Een woonobject in Voerendaal verbruikt gemiddeld 1480 kuub gas p/jaar en 3030 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub aardgas en 2000 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 kuub gas p/jaar en 3840 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Voerendaal passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Voerendaal?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 12.475 personen die we kunnen onderverdelen in 5.605 huishoudens. Er wonen 1.625 eenpersoonshuishoudens, 2.120 huishoudens zonder kinderen en 1.860 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Voerendaal?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Voerendaal bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.voerendaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6312, 6367.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie