Woning kopen Purmerland

Alles weten over woning kopen in Purmerland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 4.897 huizen (66,4% koopwoning, 33,5% huurhuis). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €593.680. Op dit woningportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Purmerland, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €437.000, de gemiddelde verkoopprijs is €593.680.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteLandsmeer
PlaatsPurmerland
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)11.491
Aantal huishoudens4.855
Aantal huishoudens met kinderen2.009
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen4.897
Aantal koopwoningen4.176
Aantal huurwoningen721
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€437.000
Gemiddelde verkoopprijs€593.680
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Purmerland mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Ilpendam, Watergang, Oude Meer, Aalsmeerderbrug & Rijsenhout.

woning-te-koop-purmerland

Appartement kopen in Purmerland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en daarbij 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Purmerland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas & 3040 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Purmerland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektriciteit & 1430 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Purmerland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3880 kWh elektra en 1690 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4440 elektriciteit (kWh) + 2030 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Purmerland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Purmerland Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Purmerland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Purmerland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Purmerland geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.250. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Purmerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Purmerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Purmerland

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Purmerland en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Purmerland kopen?

In de hele gemeente Landsmeer zijn er 4.897 woonobjecten. Je vindt hier circa 4.176 (66,4%) koopwoningen en 721 (33,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 124 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €437.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €593.680. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Purmerland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Purmerland?

Een woning in Landsmeer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 per jaar aan gas en 3180 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 m3 gas en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2030 m3 per jaar aan gas en 4440 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Purmerland passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Purmerland?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 11.491 inwoners in 4.855 huishoudens. Hier wonen 1.385 eenpersoonshuishoudens, 1.461 families zonder kinderen en 2.009 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Purmerland?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Purmerland plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.landsmeer.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1451.

Plaats een reactie