Woning kopen Watergang

Van plan om een woning te kopen in Watergang? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 7.411 woningen (69,2% koop, 30,7% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €498.206. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Watergang, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €359.000, de gemiddelde transactieprijs is €498.206.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsWatergang
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)17.424
Aantal huishoudens7.558
Aantal huishoudens met kinderen2.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.411
Aantal koopwoningen6.276
Aantal huurwoningen1.135
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€498.206
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Watergang mei 2024

In ons overzicht check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Wijdewormer, Zuidoostbeemster, Ilpendam, Purmerland of Oude Meer.

woning-te-koop-watergang

Een appartement kopen in Watergang

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 840 m3 gas + 1930 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Watergang

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas + 2880 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Watergang is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3010 kWh stroom & 1410 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Watergang

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 kWh stroom en 1530 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3900 elektriciteit (kWh) + 1960 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Watergang

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Watergang Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Watergang

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Watergang en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Watergang helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €2.800. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Watergang.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Watergang. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Watergang

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Watergang en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Watergang kopen?

In de buurt van de gemeente Waterland registreren wij 7.411 woningen. Je vindt hier circa 6.276 (69,2%) koopwoningen en 1.135 (30,7%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €359.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €498.206. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Watergang. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Watergang?

Een woonhuis in Waterland kent een gem. verbruik van 1340 m3 per jaar aan gas en 2970 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 per jaar aan gas en 1930 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1960 m3 aan gas en 3900 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Watergang passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Watergang?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 17.424 mensen in 7.558 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.334 eenpersoonshuishoudens, 2.455 families zonder kinderen en 2.769 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Watergang?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Watergang bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waterland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1454.

Plaats een reactie