Woning kopen Bergschenhoek

Snel een woning kopen in Bergschenhoek? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 24.686 woningen (73,3% koop, 26,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €468.193. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Bergschenhoek, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €349.000, de gemiddelde transactieprijs is €468.193.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLansingerland
PlaatsBergschenhoek
Postcode2661
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)62.384
Aantal huishoudens23.841
Aantal huishoudens met kinderen11.575
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen24.686
Aantal koopwoningen20.276
Aantal huurwoningen4.410
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€468.193
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Bergschenhoek mei 2024

In deze lijst maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Bleiswijk, Naaldwijk, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw en Pijnacker.

woning-te-koop-bergschenhoek

Een appartement kopen in Bergschenhoek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 620 m3 gas en gem. 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bergschenhoek

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 960 kuub gas & 3190 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bergschenhoek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3300 kWh elektra en 1190 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bergschenhoek

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3950 kWh stroom en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4660 elektra (kWh) & 1850 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Bergschenhoek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bergschenhoek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Bergschenhoek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bergschenhoek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Bergschenhoek geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €3.000. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Bergschenhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergschenhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bergschenhoek

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bergschenhoek en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Bergschenhoek kopen?

In en rondom de gemeente Lansingerland bestaan er circa 24.686 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 20.276 (73,3%) koopwoningen en 4.410 (26,5%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 126 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €349.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €468.193. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergschenhoek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bergschenhoek?

Een woonhuis in Lansingerland heeft een verbruik van gemiddeld 1060 kuub gas en 3210 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (620 m3 per jaar aan gas en 2020 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1850 m3 gas voor verwarming en warm water en 4660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Bergschenhoek passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Bergschenhoek?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 62.384 mensen in 23.841 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.412 eenpersoonshuishoudens, 6.854 gezinnen zonder kinderen en 11.575 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bergschenhoek?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bergschenhoek laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.lansingerland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2660, 2661, 2662.

Plaats een reactie