Woning kopen Pijnacker

Wil je een woning kopen in Pijnacker? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 21.798 woningen (71,2% koopwoning, 28,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €467.075. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Pijnacker, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €339.000, de gemiddelde transactieprijs is €467.075.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
PlaatsPijnacker
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)55.308
Aantal huishoudens21.511
Aantal huishoudens met kinderen10.064
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen21.798
Aantal koopwoningen16.520
Aantal huurwoningen5.278
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€339.000
Gemiddelde verkoopprijs€467.075
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Pijnacker mei 2024

In het overzicht hieronder blader je door alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Schipluiden, Nootdorp & Woubrugge.

woning-te-koop-pijnacker

Appartementen te koop Pijnacker

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 550 m3 gas + 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Pijnacker

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 900 kuub gas + 3120 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Pijnacker is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 3230 kWh stroom + 1150 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Pijnacker

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3770 kWh stroom & 1230 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 stroom (kWh) & 1700 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Pijnacker

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Pijnacker Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Pijnacker

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Pijnacker en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Pijnacker geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.150. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Pijnacker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pijnacker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Pijnacker

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Pijnacker en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Pijnacker kopen?

In deze gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er ruim 21.798 woonhuizen. Het gaat daarbij om 16.520 (71,2%) koophuizen en 5.278 (28,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €339.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €467.075. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pijnacker. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Pijnacker?

Een huis in Pijnacker-Nootdorp heeft een verbruik van gemiddeld 950 kuub gas p/jaar en 3080 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (550 m3 gas voor verwarming en warm water en 2220 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1700 m3 aan gas en 4480 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Pijnacker passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Pijnacker?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 55.308 personen in 21.511 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.386 eenpersoonshuishoudens, 6.061 families zonder kinderen en 10.064 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,54 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Pijnacker?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Pijnacker bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2640, 2641, 2642, 2643.

Plaats een reactie