Woning kopen Naaldwijk

Jouw aanstaande woning kopen in Naaldwijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Ook tref je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 45.956 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €418.802. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Naaldwijk, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is €418.802.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsNaaldwijk
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Naaldwijk april 2024

Met onze woningzoeker tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen extra details als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Honselersdijk, Maasdijk, Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

woning-te-koop-naaldwijk

Aanbod appartement kopen in Naaldwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en gem. 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Naaldwijk

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 990 kuub gas en doorgaans 3030 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Naaldwijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Naaldwijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3750 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Naaldwijk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Naaldwijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Naaldwijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Naaldwijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Naaldwijk geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €3.250. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Naaldwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Naaldwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Naaldwijk

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Naaldwijk en net daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Naaldwijk kopen?

In en rondom de gemeente Westland vinden we circa 45.956 woonhuizen. Dit zijn 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €308.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €418.802. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Naaldwijk. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Naaldwijk?

Een huis in Westland heeft een verbruik van gemiddeld 1100 m3 per jaar aan gas en 3030 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 aan gas en 4530 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Naaldwijk passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Naaldwijk?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 110.375 mensen die we kunnen onderverdelen in 46.574 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 families zonder kinderen en 17.860 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Naaldwijk?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Naaldwijk plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2670, 2671, 2672, 2673.

Plaats een reactie