Woning kopen Bleiswijk

Wil je een woning kopen in Bleiswijk? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 24.686 huizen (73,3% koop, 26,5% huurhuis). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €468.193. Op deze informatieve website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Bleiswijk, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €349.000, de gemiddelde woningprijs is €468.193.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLansingerland
PlaatsBleiswijk
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)62.384
Aantal huishoudens23.841
Aantal huishoudens met kinderen11.575
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen24.686
Aantal koopwoningen20.276
Aantal huurwoningen4.410
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€468.193
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Bleiswijk mei 2024

Bijgaand ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen extra details als verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Naaldwijk, Honselersdijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs & Delfgauw.

woning-te-koop-bleiswijk

Appartementen te koop Bleiswijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 620 m3 gas en doorgaans 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Bleiswijk

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 960 kuub gas & 3190 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Bleiswijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3300 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Bleiswijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3950 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4660 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Bleiswijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Bleiswijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Bleiswijk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Bleiswijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Bleiswijk helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €3.300. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Bleiswijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bleiswijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bleiswijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bleiswijk en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bleiswijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Lansingerland zijn er ruim 24.686 woningen. We maken onderscheid tussen 20.276 (73,3%) koophuizen en 4.410 (26,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 126 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €349.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €468.193. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bleiswijk. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bleiswijk?

Een woonhuis in Lansingerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1060 m3 per jaar aan gas en 3210 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (620 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1850 m3 gas en 4660 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Bleiswijk passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bleiswijk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 62.384 personen in 23.841 huishoudens. Dat betreffen 5.412 eenpersoonshuishoudens, 6.854 gezinnen zonder kinderen en 11.575 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,59 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Bleiswijk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Bleiswijk bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lansingerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 2661, 2665.

Plaats een reactie