Woning kopen Berkel en Rodenrijs

Alles weten over woning kopen in Berkel en Rodenrijs? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 24.686 woningen (73,3% koop, 26,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €468.193. Op Woningassistent.nl blader je door het woningaanbod in Berkel en Rodenrijs, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €349.000, de basis verkoopprijs is €468.193.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteLansingerland
PlaatsBerkel en Rodenrijs
Postcode2651
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)62.384
Aantal huishoudens23.841
Aantal huishoudens met kinderen11.575
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen24.686
Aantal koopwoningen20.276
Aantal huurwoningen4.410
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€349.000
Gemiddelde verkoopprijs€468.193
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Berkel en Rodenrijs juli 2024

In ons overzicht check je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Bergschenhoek, Bleiswijk, Delfgauw, Pijnacker en Schipluiden.

woning-te-koop-berkel-en-rodenrijs

Aanbod appartement kopen in Berkel en Rodenrijs

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 620 m3 gas en doorgaans 2020 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Berkel en Rodenrijs

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 kuub gas en +/- 3190 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Berkel en Rodenrijs is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3300 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Berkel en Rodenrijs

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3950 kWh stroom + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4660 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Berkel en Rodenrijs

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Berkel en Rodenrijs Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Berkel en Rodenrijs

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Berkel en Rodenrijs en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Berkel en Rodenrijs helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €3.050. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Berkel en Rodenrijs.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berkel en Rodenrijs. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Berkel en Rodenrijs

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Berkel en Rodenrijs en net daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Berkel en Rodenrijs kopen?

In de gemeente Lansingerland vind je ongeveer 24.686 woningen. Het gaat om 20.276 (73,3%) koopwoningen en 4.410 (26,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 126 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €349.000 en de gem. marktprijs is €468.193. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Berkel en Rodenrijs. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Berkel en Rodenrijs?

Een huis in Lansingerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3210 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (620 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 kuub gas p/jaar en 4660 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Berkel en Rodenrijs passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Berkel en Rodenrijs?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 62.384 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.841 verschillende huishoudens. Er wonen 5.412 eenpersoonshuishoudens, 6.854 gezinnen zonder kinderen en 11.575 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Berkel en Rodenrijs bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.lansingerland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2650, 2651, 2652.

Plaats een reactie