Woning kopen Delfgauw

Van plan om een woning te kopen in Delfgauw? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 21.798 woningen (71,2% koopwoning, 28,8% huurhuis). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €467.075. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Delfgauw, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €339.000, de gemiddelde huizenprijs is €467.075.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
PlaatsDelfgauw
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)55.308
Aantal huishoudens21.511
Aantal huishoudens met kinderen10.064
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen21.798
Aantal koopwoningen16.520
Aantal huurwoningen5.278
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€339.000
Gemiddelde verkoopprijs€467.075
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Delfgauw mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Pijnacker, Schipluiden of Nootdorp.

woning-te-koop-delfgauw

Eigen appartement kopen in Delfgauw

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 550 m3 gas + 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Delfgauw

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 900 kuub gas en gem. 3120 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Delfgauw is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 en 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3230 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Delfgauw

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3770 kWh elektriciteit en 1230 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4480 elektriciteit (kWh) en 1700 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Delfgauw

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Delfgauw Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Delfgauw

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Delfgauw en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Delfgauw geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €2.750. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Delfgauw.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delfgauw. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Delfgauw

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Delfgauw en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Delfgauw kopen?

In deze gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er ruim 21.798 woonobjecten. Er zijn 16.520 (71,2%) koophuizen en 5.278 (28,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €339.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €467.075. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Delfgauw. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Delfgauw?

Een woning in Pijnacker-Nootdorp heeft een verbruik van gemiddeld 950 m3 aan gas en 3080 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (550 kuub aardgas en 2220 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1700 m3 gas voor verwarming en warm water en 4480 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Delfgauw passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Delfgauw?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 55.308 personen in 21.511 verschillende gezinnen. Er wonen 5.386 eenpersoonshuishoudens, 6.061 families zonder kinderen en 10.064 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,54 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Delfgauw?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Delfgauw bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2645.

Plaats een reactie