Woning kopen Honselersdijk

Jouw ideale woning kopen in Honselersdijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 45.956 huizen (68,6% koopwoning, 31,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €418.802. Op dit huizenportaal check je het recente woningaanbod in Honselersdijk, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €308.000, de gemiddelde huizenprijs is €418.802.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsHonselersdijk
Postcode2675
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Honselersdijk juni 2024

In ons overzicht check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Maasdijk, De Lier, Naaldwijk, Bleiswijk & Bergschenhoek.

woning-te-koop-honselersdijk

Appartement kopen in Honselersdijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas & 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Honselersdijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 990 kuub gas en tevens 3030 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Honselersdijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh elektra en 1200 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Honselersdijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3750 kWh elektra + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4530 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Honselersdijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Honselersdijk zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Honselersdijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Honselersdijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Honselersdijk helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.050. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Honselersdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Honselersdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Honselersdijk

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Honselersdijk en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Honselersdijk kopen?

In de hele gemeente Westland zijn er 45.956 woonhuizen. Het gaat om 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €418.802. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Honselersdijk. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Honselersdijk?

Een huis in Westland verbruikt qua energie gem. zo’n 1100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3030 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4530 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Honselersdijk passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Honselersdijk?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 110.375 mensen die we kunnen onderverdelen in 46.574 gezinnen. Dit zijn 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 families zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Honselersdijk?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Honselersdijk plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 2675.

Plaats een reactie