Woning kopen Bears

Plannen om een woning te kopen in Bears? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op dit huizenportaal blader je door het laatste woningaanbod in Bears, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €262.188.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsBears
Postcode9025
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Bears februari 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Jellum, Hilaard, Weidum, Jorwert & Mantgum.

woning-te-koop-bears

Appartementen te koop Bears

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas + 1670 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Bears

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas & 2390 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Bears is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2510 kWh elektra + 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Bears

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh stroom en 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3480 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Bears

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bears zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bears

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bears en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bears helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.650. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Bears.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bears. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bears

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Bears en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Bears kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leeuwarden registreren wij 63.066 woonobjecten. Er zijn 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €168.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.188. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bears. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bears?

Een huishouden in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 kuub gas p/jaar en 2310 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 kuub aardgas en 1670 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1720 m3 gas en 3480 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Bears passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Bears?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 124.084 inwoners in 63.338 verschillende gezinnen. Het betreft 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 gezinnen zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,93 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Bears?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bears laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9025.

Plaats een reactie