Woning kopen Jorwert

Ga je een woning kopen in Jorwert? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 63.066 huizen (51,2% koopwoning, 48,2% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €262.188. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Jorwert, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde prijs van een woning is €262.188.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsJorwert
Postcode9023
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Jorwert juni 2024

In ons overzicht verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Weidum, Bears, Mantgum, Easterwierrum of Tersoal.

woning-te-koop-jorwert

Studio of appartement kopen in Jorwert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas + 1670 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Jorwert

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas & 2390 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Jorwert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2510 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Jorwert

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2790 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3480 elektra (kWh) + 1720 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Jorwert

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Jorwert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Jorwert

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Jorwert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Jorwert helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €3.150. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Jorwert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jorwert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Jorwert

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Jorwert en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Jorwert kopen?

In deze gemeente Leeuwarden registreren wij 63.066 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €168.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jorwert. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Jorwert?

Een woonhuis in Leeuwarden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 m3 gas en 2310 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1670 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 kuub gas p/jaar en 3480 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Jorwert passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Jorwert?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 124.084 inwoners in 63.338 gezinnen. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,93 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Jorwert?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Jorwert laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9023.

Plaats een reactie