Woning kopen Jellum

Snel een woning kopen in Jellum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 63.066 woningen (51,2% koophuis, 48,2% huur). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Jellum, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde prijs van een woning is €262.188.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsJellum
Postcode9026
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Jellum juli 2024

In deze lijst verstrekken we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hilaard, Boksum, Bears, Weidum & Jorwert.

woning-te-koop-jellum

Aanbod appartement kopen in Jellum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en doorgaans 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Jellum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas & 2390 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Jellum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh stroom & 1280 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Jellum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Jellum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Jellum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Jellum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Jellum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Jellum geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.300. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Jellum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jellum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Jellum

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Jellum en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Jellum kopen?

In de hele gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 woningen. Het gaat daarbij om 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jellum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Jellum?

Een woning in Leeuwarden kent een gem. verbruik van 1110 m3 gas en 2310 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1670 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 kuub gas p/jaar en 3480 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Jellum passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Jellum?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 124.084 mensen in 63.338 gezinnen. Hier wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 gezinnen zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,93 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Jellum?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Jellum plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9026.

Plaats een reactie