Woning kopen Hilaard

Een woning kopen in Hilaard? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 63.066 huizen (51,2% koophuis, 48,2% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €262.188. Op Woningassistent.nl bieden wij het nieuwe woningaanbod in Hilaard, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.188.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsHilaard
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Hilaard februari 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Boksum, Blessum, Jellum, Bears of Weidum.

woning-te-koop-hilaard

Appartementen te koop Hilaard

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas en doorgaans 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Hilaard

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 – 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en daarbij 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hilaard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2510 kWh stroom + 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hilaard

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh elektriciteit + 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Hilaard

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hilaard zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Hilaard

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Hilaard en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hilaard helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.950. In de opsomming hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Hilaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hilaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hilaard

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hilaard en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Hilaard kopen?

In de buurt van de gemeente Leeuwarden zijn er 63.066 woningen. Het gaat daarbij om 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 114 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €168.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €262.188. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hilaard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hilaard?

Een woning in Leeuwarden verbruikt qua energie gem. zo’n 1110 m3 per jaar aan gas en 2310 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1670 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1720 kuub gas en 3480 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Hilaard passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Hilaard?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 124.084 mensen die we kunnen onderverdelen in 63.338 gezinnen. Dit zijn 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 huishoudens zonder kinderen en 16.908 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,93 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hilaard?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hilaard laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9027.

Plaats een reactie