Woning kopen Mantgum

Ga je een woning kopen in Mantgum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 63.066 huizen (51,2% koop, 48,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.188. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Mantgum, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde transactieprijs is €262.188.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsMantgum
Postcode9022
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Mantgum februari 2024

In het schema hierna check je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Jorwert, Weidum, Easterwierrum, Tersoal en Poppenwier.

woning-te-koop-mantgum

Eigen appartement kopen in Mantgum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas & 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Mantgum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2390 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Mantgum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2510 kWh elektra & 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mantgum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2790 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Mantgum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Mantgum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Mantgum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Mantgum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Mantgum geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €3.250. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Mantgum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mantgum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Mantgum

De afgelopen periode (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Mantgum en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Mantgum kopen?

In de buurt van de gemeente Leeuwarden registreren wij 63.066 woonhuizen. Het gaat daarbij om 40.388 (51,2%) koopwoningen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 114 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mantgum. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Mantgum?

Een woonobject in Leeuwarden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 kuub aardgas en 2310 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 kuub gas en 1670 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1720 kuub gas p/jaar en 3480 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Mantgum passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Mantgum?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 124.084 inwoners in 63.338 verschillende gezinnen. Er wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 gezinnen zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,93 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Mantgum?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Mantgum realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9022.

Plaats een reactie