Woning kopen Eagum

Plannen om een woning te kopen in Eagum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 63.066 huizen (51,2% koopwoning, 48,2% huurhuis). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.188. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Eagum, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €168.000, de gemiddelde woningprijs is €262.188.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsEagum
Postcode9006
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Eagum mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Idaerd, Reduzum, Wergea, Warstiens & Warten.

woning-te-koop-eagum

Eigen appartement kopen in Eagum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas & 1670 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Eagum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas + 2390 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Eagum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2510 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Eagum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh elektra en 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 stroom (kWh) & 1720 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Eagum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Eagum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Eagum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Eagum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Eagum geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €3.050. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Eagum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eagum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Eagum

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Eagum en direct omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Eagum kopen?

In de hele gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 huizen. Het gaat daarbij om 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eagum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eagum?

Een huis in Leeuwarden heeft een verbruik van gemiddeld 1110 m3 aan gas en 2310 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1720 m3 aan gas en 3480 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Eagum passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eagum?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 124.084 mensen die we kunnen onderverdelen in 63.338 verschillende gezinnen. Hier wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,93 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eagum?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Eagum realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9006.

Plaats een reactie