Woning kopen Reduzum

Jouw aanstaande woning kopen in Reduzum? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 63.066 woningen (51,2% koopwoning, 48,2% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.188. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Reduzum, adresgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €168.000, de gemiddelde woningprijs is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsReduzum
Postcode9008
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Reduzum februari 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, liggingen extra details als verwarming en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Friens, Jirnsum, Idaerd, Eagum & Wergea.

woning-te-koop-reduzum

Eigen appartement kopen in Reduzum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en tevens 1670 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Reduzum

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en gem. 2390 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Reduzum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2510 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Reduzum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2790 kWh elektra en 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 stroom (kWh) & 1720 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Reduzum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Reduzum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Reduzum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Reduzum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Reduzum helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €3.150. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Reduzum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reduzum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Reduzum

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Reduzum en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Reduzum kopen?

In de gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 woonobjecten. Je vindt hier circa 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 114 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Reduzum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Reduzum?

Een woonhuis in Leeuwarden kent een gem. verbruik van 1110 kuub gas p/jaar en 2310 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1670 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3480 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Reduzum passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Reduzum?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 124.084 mensen in 63.338 verschillende huishoudens. Het gaat om 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 gezinnen zonder kinderen en 16.908 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,93 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Reduzum?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Reduzum laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9008.

Plaats een reactie